Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Ομιλία κυρίας Έλσης Χριστόφια





Έλση Χριστόφια

Η Κυβέρνηση Χριστόφια έχει αναπτύξει σειρά από δράσεις για την προώθηση της κοινωνικής ένταξης όλων των ατόμων με αναπηρίες, ανεξαρτήτως του είδους και του βαθμού της αναπηρίας τους, δήλωσε σήμερα η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας Έλση Χριστόφια.


Σε χαιρετισμό της στην ημερίδα «Προσβάσιμες πόλεις – Σχεδιάζω χωρίς να αποκλείω», που διοργάνωσε στο Προεδρικό Μέγαρο, η εταιρεία Σύνοδος σε Συνεργασία με την ΤΕΔΕΑ, την ΟΠΠΑΚ και το Γραφείο Σχεδιασμού ΑμεΑ ΥΣΕ, η κα. Χριστόφια συνεχάρη τους διοργανωτές «γιατί έμπρακτα συμβάλλουν στην προσπάθεια για δημιουργία εκείνης της δυναμικής που θα ωθήσει τα πράγματα προς τον κατάλληλο σχεδιασμό του δομημένου περιβάλλοντος με τρόπο ώστε αυτό να είναι προσβάσιμο, ασφαλές και φιλικό για όλους τους πολίτες».
«Από ένα κράτος πρόνοιας είναι απαραίτητο να ασκούνται ωφέλιμες δράσεις και πολιτικές  που να έχουν σαν στόχο τον εκσυγχρονισμό της κοινωνικής μέριμνας και προστασίας», είπε, προσθέτοντας ότι «οι πολιτικές για πλήρη ενσωμάτωση των ατόμων με αναπηρίες στο κοινωνικό σύνολο είναι ιδιαίτερα σημαντικές.
Σημείωσε ότι η Κυβέρνηση Χριστόφια έχει αναπτύξει σειρά από δράσεις «για την προώθηση της κοινωνικής ένταξης όλων των ατόμων με αναπηρίες, ανεξαρτήτως του είδους και του βαθμού της αναπηρίας τους».
«Είναι πεποίθηση μας», είπε, « ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν δυνατότητες για δημιουργία και προσφορά, φτάνει η κοινωνία μας να παρέχει ίσες ευκαιρίες για αξιοποίηση και ανάπτυξη αυτών των δυνατοτήτων».
«Η προσβασιμότητα όλων στο φυσικό και δομημένο περιβάλλον είναι ένα σημαντικό στοιχείο που προωθεί την ισότητα μεταξύ των ανθρώπων. Η κοινωνία μας έγκαιρα συνειδητοποίησε την ανάγκη δημιουργίας της απαραίτητης υποδομής και έλαβε μέτρα προς την κατεύθυνση του σχεδιασμού και της υλοποίησης τους. Ωστόσο υπάρχουν πολλά περαιτέρω βήματα που πρέπει να γίνουν», πρόσθεσε.
«Με ιδιαίτερη συγκίνηση κηρύσσω την έναρξη μιας ημερίδας που τιμά τη μνήμη της Αργυρώς Λεβέντη, μιας γυναίκας που πρώτη σχεδίασε προσβάσεις και διευκολύνσεις για τα άτομα με αναπηρίες στην Κύπρο», κατέληξε.
Η ημερίδα διοργανώθηκε από την Τεχνική Επιτροπή Διευκολύνσεων Εμποδιζομένων Ατόμων και την Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου σε συνεργασία με το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου